Vill du segla och utforska en skärgård som få har möjligheten att se samtidigt som du får möjligheten att möta lokalt boende på ett sätt som inte är möjligt för de flesta andra.

Vill du ta del av upplevelser i trygg ledning av skepparn ombord på Stardust eller vill du skaffa dig kunskap så att du själv kan börja vinterssegla med egen båt.

Då finns möjligheten att segla med Stardust under helgerna, höst och vinter 2023.

Text & bild: #MagLaGBG

Lokalt boende kommer ur sina gömställen….

Stardust seglar hela hösten och vintern i Bohuslän. Under denna perioden kryper de lokalt boende ut ur sina gömställen, dit de flytt undan det de kallar sommarkaoset.

Utsugarna flyr för att mjölka andra ställen….

Under denna tid är vi som besökare välkomna på ett sätt som skiljer sig mycket från hur det är på sommaren. De entreprenörer som bara vill sko sig på turismen har lämnat för att mjölka andra ställen så som Åre och Hemsedal.

Välkomna på ett sätt som skiljer sig från sommaren….

Kvar är de entreprenörer som verkligen brys sig om deras ort, naturen och samhället de lever i. Under denna tiden är vi som besökare intressanta, något de lokalt boende vill ta tillvara på mötena med.

Bidrar på ett viktigt sätt till livskraft året runt….

Dessutom är vi besökare viktiga för att skapa förutsättningar för livskraft året runt. Både genom att vi konsumerar på platsen under en tid då det verkligen behövs och för att vi berättar om möjligheterna som finns under denna tid på året. Så att fler motiveras till att ta sig ut i skärgårdssamhällen under hela året.

Internationellt unik precis vid vår vardagströskel….

Utöver de mycket fina möjligheterna att komma nära lokalt boende för att ta del av deras berättelser. Så är Bohuslän under hösten, september, oktober och under vissa år även november, en mycket vacker plats. Området är fullt av upplevelser för den som har rätt utrustning och lokal kännedom. Upplevelser som i vissa fall är internationellt unika och annars svåra att få tillgång. De ligger där och väntar, precis på vår vardagströskel.

Vintersegling, stora kontraster och starka upplevelser….

Vintern i Bohuslän ger kanske ännu starkare upplevelser, kontrasterna är enorma, från strålande krispig sol och platta hav, till våldsamt tjutande och skummande, ibland även farligt om man inte vet vad man gör.

Utrustning, lokal kännedom och kunskap, men egentligen tillgängligt för alla….

Båda förhållandena kan ge lika starka upplevelser, men olika. Under denna tid är det ännu viktigare att ha rätt utrustning erfarenhet och kunskapen för att kunna njuta. Men när man väl skaffat sig kunskapen och utrustningen så är vintersegling egentligen inte speciellt svårt. Upplevelserna är tillgängliga för alla som har en båt, utrustningen som krävs är egentligen inte speciellt komplicerad.

Hjälpa entreprenörer och destinationer….

Stardust är en del i verksamheten Coast Destination AB. Skepparn Magnus och Stardust lever året runt i Svensk, Norsk och Scottsk skärgård. Där arbetar de med att hjälpa entreprenörer och destinationer till ökad livskraft året runt.

Utforskar varje dag året runt….

I detta arbete utforska skepparn och Stardust hela tiden nya platser och natur samt söker kontakt med intressanta människor som lever sina liv och driver verksamheter i kustsamhällen året runt.

Hjälpa fler att uppleva och hjälpa att hjälpa andra….

Genom att erbjuda gäster att segla som besättning ombord på Stardust vill skepparn hjälpa fler att uppleva det magiska i att utforska dessa platser och möte dessa människor. Året runt.


Berättelser på karta