Första gången över atlanten är en upplevelse, andra gången gör man kanske det i ny roll som skeppare. Tredje och fjärde gången vill man utvecklas för att göra det ännu lite bättre. Men femte gången? sjätte gången?…. elfte gången… varför?

 

Sjöromantikerns dröm, andras mardröm…..

Den där seglingen över atlanten är det många sjöromantiker som drömmer om att få uppleva. Andra ryser av obehag då de föreställer sig sexton till tjugo dygn utan att ha något att göra och där enda utsikten är vatten, instängd på en liten yta tillsammans med människor de inte känner.

Att segla över atlanten en gång till, efter att man gjort det en gång, det är det inte lika många som drömmer om. Andra skulle få ångest av tanken att tvingas behöva göra det ytterligare en gång.

 

Om man vill utvecklas……

Älskar man segling och hav samt har ett drag av romantiker i sig, då är en atlantsegling en starkt positiv upplevelse för de flesta. Är man intresserad av att utvecklas så vill man gärna göra seglingen som ansvarig skeppare och helst ett par gånger för att dra nytta av de saker man lärt under de första seglingarna.

 

Till slut en sak kvar…..

När man sedan känner att man behärskar själva seglingen då går det lite på ”repeat” och stundtals kan dagarna upplevas som långtråkiga. Men, det finns en sak kvar som ger en lika stor utmaning och upplevelse varje gång….

Det är människorna och gruppen!

Att samla en grupp människor som kommer från olika platser, kulturer och bakgrunder för att få dem att fungera och njuta av upplevelser som de skapar tillsammans. Det är vad MagLa motiverats av under sina elva atlantseglingar och fortsätter att göra på alla seglingar och möten ombord i båtar.

 

Gåvan att få ge…..

De fina möten och samtalen som uppstår mellan människor när man lever, sliter och njuter tillsammans på en båt, är det som motiverar.

Utmaningen att få det att fungera mellan människor som i bland behöver prestera under jobbiga förhållanden är det som inspirerar.

Gåvan att få ge de starka upplevelser som deltagarna ofta upplever att dessa seglingar ger, är det som MagLa återkommer till för att få ge.

 

 

Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *