Stardust kommer segla längs Sydnorge och upp mot Stavanger och Lysefjorden för att utforska både kust och berg under sommaren 2023.

Vi kommer ha gott om tid för att utforska och det kommer finnas möjligheter för dig att segla med.

Tre veckor upp, fyra veckor på plats, en vecka hem….

Med start V26 seglar Stardust upp längs Norges sydkust och vi räknar med att vara i Stavanger tre veckor senare dvs V29.

I området runt Stavanger, Lysefjorden, Bergen och med en avstickare till glaciären Foglefonna kommer vi vara under ytterligare fyra veckor innan det är dags att segla mot Sverige igen. Sträckan söder ut från Stavanger till Strömstad planerar vi sträcksegla, det borde ta ca tre dygn.

Etapper på sex dagar gott om tid att utforska….

Seglingen är planerad i veckoetapper där varje etapp är ca 100 sjömil. Dessa 100 sjömil kan Stardust egentligen segla på 15 timmar. Men vi planerar göra det på sex dagar, så det finns gott om tid att utforska kust, natur, kultur, människoror och bergslandskap på vägen.

Det ger oss också tid att njuta av segling oavsett om vindarna är med eller emot oss. Eller om de är mycket svaga eller hårda.

Upp till fyra gästande besättningsmedlemmar….

Inför varje etapp kommer vi byta hela eller delar av besättningen. Vi kommer vara upp till sex personer ombord och på nästan alla etapper finns möjligheten för fyra gästande besättningsmedlemmar att segla med.

Gästande besättningsmedlemmar bor i akterkabinerna där de också har egen toalett, skepparn bor som vanligt i den förliga delen av båten.

Mönstringsdag tisdagar, möjlighet att stanna sju dagar….

Mönstringsdag är tisdagar och vi seglar tillsammans under sex dagar fram till söndagen då de gästande besättningen mönstrar av eller följer med en vecka till.

På måndag är det liggedag där skepparn arbetar hela dagen med underhåll av Stardust så att hon och besättning skall må bra.

De gästande besättningsmedlemmarna som vill, får gärna stanna även måndagen om de tycker att det är kul och vill delta i arbetet på båten.

Mönstringsplats de olika etapperna….

Under mönstringsdagarna ligger Stardust på platser som är lätta att resa till.

Preliminärt är dessa platser enligt nedan men de kan komma att ändras till andra närliggande platser som också går att resa till på ett enkelt sätt. Upplevelserna vi möter på vägen och väder kommer att avgöra.

  • Strömstad V. 26
  • Lillesand V. 27
  • Egersund V. 28
  • Stavanger V. 29
  • Stavanger V. 30
  • Leirvik V. 31
  • Odda V. 32
  • Bergen V. 33
  • Strömstad V. 34

Inspiration finns på https://coastof.com

Fram till och under seglingen kommer skepparn samla berättelser från platserna vi skall segla på och dela dem på sidan https://coastof.com

Boka tidigt, ont om tillgängliga platser…..

Vill du segla med på någon etapp så passa på att boka tidigt, det finns ju inte så många platser tillgängliga ombord.

Vill du boka alla fyra platserna innan någon annan bokat så kostar det 8400 kr per plats. Annars är kostnaden 10500 kr per plats.

 

Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *