Det var en gång en pojk som var tjugo år, för trettio år sedan!

De senaste dagarna har cirkeln slutits för skepparn som för 30 år sedan var en tjugoåring.

Text: #MagLaBGB  –   Info Norge seglingar: sjösportskolan   –   Hur det är att segla Stardust:  Stardustseglingar

Match-making for future sailing north….

Under våren 1992 seglades en Oceanis 500 från medelhavet upp till Sverige på uppdrag av Dick Berhede och Sjösportskolan i Göteborg. Ombord fanns bland annat Karl Nordström och Nina som några år senare också tog efternamnet Nordström.

Papagene kommer hem, tekniker sökes….

Båtens Namn var S/Y Papagena, hon skulle nu fortsätta sin karriär som charterbåt i Sjösporskolans flotta i Långedrag. Sjösportskolan behövde då fler skeppare och båtmekare för att driva sin utvidgade flotta.

Pelle filur tippsar om Magnus….

På tips från Papagenas ägare Per Felenius kontaktades Magnus Larsson. En då 20 åring med gnistrande passion och fokus på att göra segling till sitt yrke.

Med sitt engagemang hade denna 20 åring två år tidigare seglat Pappagena som skeppare med gäster över atlanten och innan det en annan atlantsegling samt arbetat en säsong i det som då var Jugoslavien och en säsong med Papagena i Turkiet.

Förseglat öde i kontakt med Dick Berghede…..

I och med denna första kontakt mellan 20 åringen Magnus, företagaren Dick och Kalle så förseglades 20 åringens öde! Det blev segling.

Under många år skulle Magnus fortsätta arbeta för Sjösportskolan som skeppare på båtar under seglingar mellan Sverige och Karibien. Dick drev Sjösportskolan till sin pension då han lämnade över till Kalle och Nina som då gift sig.

Efter nya stigar i sälj och kommunikation tillbaka….

De senaste dagarna har cirkeln slutits för 20 åringen. Efter vandring av stigar inom affärsutveckling och kommunikation är 20 åringen åter en del av seglingsutbudet i Kalle och Ninas verksamhet Sjösportskolan.

Seglar åter i samarbete….

I rollen som skeppare ombord på S/Y Stardust, Grand Soleil 46. Skall Sjösportskolan och det som en gång var en 20 åring åter sammarbeta för att skapa upplevelser åt människor i Norge, Shetland och vattnen runt Scottland…. till att börja med.

 

Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *