september, 2024

20sep(sep 20)18:0022(sep 22)20:00Kattegat-triangeln V38 // Gbg-Skagen-Anholt // 3 dgr // 170M // Lära-seglingSegling på öppet hav, dygnets alla timmar. Göteborg - Skagen - Anholt - GöteborgSeglingstyp:LÄRAOmråde:KATTEGATTTid:3 DAGAR - 170 MIL Lärande:Seglarintyg

Eventdetaljer

En segling för dig som vill segla på öppet hav. Få mer erfarenhet av att gå vakt, planera säkerhet och väderrouting samt navigering under en segling som löper över många timmar till havs.

Vi seglar, navigerar och angör hamnar både i mörker och dagtid. Inte minst får du öva på det så viktiga i att kunna laga mat under gång och se till att alla ombord har energi och fungerar bra tillsammans som en besättning.

3 dagar // 170M // 6900 sek // v38hRDTG //

Rutten lägger vi upp beroende på väder. Men målet är att segla triangel med korta stopp i Danmar, Anholt och Sverige.
Vi kastar loss efter förtrogenhetsutbildning, säkerhetsgenomgång, skapande av ruttpan och pre-departurecheck.

Inför seglingen har vi två digitala möten då vi planerar och går igenom seglingen. Bland annat planeras maten. All tillagning kommer ske under gång och alla kommer ha en dag då de ansvarar för en lunch eller middag ombord. Utifrån besättningens val av rätter de vill göra skapas en inköpslista som skepparn bunkrar innan besättningen anländer på fredagen.

För de deltagare som vill kan seglingen formas som praktik knuten till utsjöskepparutbildning eller träning inför Master of Yacht certifikat.

Lärasegling – LERN
Lära och långsegling
Denna LERN segling fokuserar på lärande och långseglarliv. Vi seglar över flera dygn och arbetar kontinuerligt med säkerhet samt att förbereda besättning och båt under långsegling. Det är segling under många timmar både i mörker och dagtid du skall uppskatta då du väljer dessa seglingar.

Tidigare båtvana
Det behövs viss båtvana samt att vara trygg i att vara på havet för att uppskatta denna seglingen. Det är erfarenhet som de flesta kan skaffa sig, tex genom att delta på någon av Stardust utforskar XPLR seglingar, eller liknande. Men även de med mycket stor erfarenhet har möjligheten att lära under denna seglingen om de önskar det. Seglingen kan tex kopplas till examen Master of yacht / Yacht Master eller Utsjöskepparintyg. Det finns alltså möjligheten att lära på varje deltagares egen nivå och ambition.

Teoretisk examen & praktiska intyg
Seglingen kan formas som övning för att koppla teoretisk examen så som kustskepparintyg, utsjöskepparintyg eller master of yachts till praktiska sammanhang. Sådana övningar planeras och bokas i god tid innan seglingen och formas utifrån varje deltagares erfarenhet. Förutom handfast praktisk kunskap ger dessa övningar intyg så som segelintyg 1, 2, 3 samt radarintyg och sjömil som krävs för att kunna ta en Yacht Master / Master of Yacht
Fakta helg
Antal dagar
3 dagar fredag till Söndag. Deltagarna skall kunna arbeta fredagen innan de anländer och kunna vara tillbaka på arbete måndag morgon om man önskar det.
Påmönstring
Fredag klockan 18:00. Plats enligt överenskommelse.
Avmönstring
Söndag, tid anpassad efter deltagare och aktuell segling, oftast mellan kl: 18:00 -21:00. Plats enligt överenskommelse.
Delar på kostnaderna
Utöver segelkostnad delar besättningen på kostnader för mat, bunker och eventuella hamnavgifter. Dessa kostnader delas mellan deltagarna ombord och betalas genom skeppskassa.
Deltar som besättning
Alla ombord deltar som besättning. Det innebär att alla delar på alla uppgifter ombord så som navigering, segling, matlagning osv, allt utifrån varje deltagares egen kapacitet. Innan avmönstring hjälps alla åt med att städa båten, rengöra däck och skrovsidor samt ibland genomföra mindre reparationer inför nästa segling.
Bokning, Betalning, Intresse
Du bokar din plats på seglingen här på Stardust web. När du bokat kontaktar skepparn dig för att bekräfta din plats och du får en faktura på vilken du betalar första delen av segelkostnaden. Är du intresserad av att segla med Stardust men ännu inte bestämt dig för vilken segling. Då bokar du en intresseanmälan. Du fyller då i vad du är intresserad av så håller skepparn kontakt med dig fram till du bestämt dig. Seglingarna är prissatta för att täcka kostnader, utan vinstmarginal, för att driva en båt på denna typ av seglingar. Seglingskostnaden betalas i två delar. Den första delen då platsen ombord bokas, den andra delen en tid innan seglingen. För detaljer se Stardust bokningsförfarande.

Boka plats

20 april - 22 sep // 3 dagar // 170 M // v38hRDTG

Pris 6.900 kr

Välj antal platser? -1 +

Totalpris 6.900 kr