August, 2024

Rekomenderadfri23augsun01sepSegla Nordsjön tvärs. Skottska västkusten över Orkney till Sverige non-stopp.Från Skottlands västkust till Svenska västkusten.Typ:LÅNGSEGLAOmråde:NORDSJÖNTid:10 DAGAR - 600 MILPris:16.900 sekLärande:Kustskepparintyg,Master of Yacht,Utsjöskepparintyg

Tid

20240808 18:00 - 20240909 18:00

View in my time

Eventdetaljer

Segla Nordsjön tvärs är för dig som vill segla på öppet hav och få mer erfarenhet av att förbereda en båt för överseglingar. Du kommer gå vakt, planera säkerhet och väderrouting samt navigera under en segling som löper över flera dygn till havs.

Vi seglar upp längs Skottlands västkust från Mallaig och utforskar inre och yttre Hebriderna samtidigt som vi förbereder oss och båten för att segla Nordsjön tvärs.

Från Stornoway längst norr ut på Yttre Hebriderna seglar vi sedan norr om Skottland och over Orkneyöarna till Göteborg.

Under segla Nordsjön tvärs får vi  uppleva hur det är att gå vakt och driva en båt flera dygn i sträck på öppet hav. Inte minst får du öva på det så viktiga i att kunna laga mat under gång och se till att alla ombord har energi och fungerar bra tillsammans som en besättning.

Non stopp segla Nordsjön tvärs är på 600 Nm och tar ca fyra dygn. Seglingen går genom Nordsjöns kanske mest utmanande vatten. Det ger oss bra förutsättningar att öva alla aspekter runt att planera och genomföra överseglingar under en stor bredd av förutsättningar. 

Kombinerar du segling Nordsjön tvärs med teori från någon av kurserna Utsjöskepparintyg, Master Of Yacht eller Yacht Master så har du allt du behöver för att kunna segla egen båt i område A2 (upp till 200M off shore).

Boka plats

10 dagar // 600M // 16900 sek // v34vLERN //

Pris 16.900 kr

Välj antal platser? -1 +

Totalpris 16.900 kr

Information

Långsegla - RDTG

Långsegling och utforskning av platser
Denna RDTG segling fokuserar på långseglarliv. Vi seglar över flera dygn och arbetar kontinuerligt med säkerhet samt att förbereda besättning och båt under långsegling. På vägen utforska vi platserna vi kommer till. Söker möten med intressanta människor och upplever olika mat, kultur, natur och historia. Det är själva seglingen till nya platser och att arbeta med förberedelser inför långsegling du skall uppskatta då du väljer denna seglingen.
Tidigare båtvana, Lärande om du vill
Det behövs viss båtvana samt att vara trygg i att vara på havet för att uppskatta denna seglingen. Det är erfarenhet som de flesta kan skaffa sig, tex genom att delta på någon av Stardust utforskar XPLR seglingar, eller liknande. Men även de med mycket stor erfarenhet har möjligheten att lära under denna seglingen om de önskar det. Seglingen kan tex kopplas till examen Master of yacht / Yacht Master eller Utsjöskepparintyg. Det finns alltså möjligheten att lära på varje deltagares egen nivå och ambition.
Teoretisk examen & praktiska intyg
Seglingen kan formas som övning för att koppla teoretisk examen så som kustskepparintyg, utsjöskepparintyg eller master of yachts till praktiska sammanhang. Sådana övningar planeras och bokas i god tid innan seglingen och formas utifrån varje deltagares erfarenhet. Förutom handfast praktisk kunskap ger dessa övningar intyg så som segelintyg 1, 2, 3 samt radarintyg och sjömil som krävs för att kunna ta en Yacht Master / Master of Yacht

Planering och bokning

Segling 10 dagar två helger

Antal dagar
10 dagar fredag till Söndag. Deltagarna skall kunna arbeta fredagen innan de anländer och kunna vara tillbaka på arbete måndag morgon om man önskar det. Man får alltså tio seglingsdagar om man tar fem semesterdagar. För de som vill kan perioden förlängas till 13 dagar.
Påmönstring
Fredag klockan 18:00. Plats enligt överenskommelse.
Avmönstring
Söndag, tid anpassad efter deltagare och aktuell segling, oftast mellan kl: 18:00 -21:00. Plats enligt överenskommelse.
Stanna flera dagar
Under vissa perioder kan de som vill stanna ombord även måndag till onsdag efter genomförd segling. Under dessa dagar ligger Stardust still. Besättningen har möjlighet att utforska platsen och skepparen arbetar delvis med underhåll av båten delvis med att skriva, fota, filma reportage om platsen. Bokning av extra dagar ombord bör ske då seglingen bokas.
Delar på kostnader
De som seglar på Stardust delar på alla kostnader. Utöver de fasta kostnaderna som betalas genom seglingsavgiften innan seglingen så delar besättningen på kostnader för mat, bunker och hamnavgifter under seglingen. Dessa kostnader delas mellan deltagarna ombord och betalas genom skeppskassa.
Deltar som besättning
Alla ombord deltar som besättning. Det innebär att alla delar på alla uppgifter ombord så som navigering, segling, matlagning osv, allt utifrån varje deltagares egen kapacitet. Innan avmönstring hjälps alla åt med att städa båten, rengöra däck och skrovsidor samt ibland genomföra mindre reparationer inför nästa segling.
Bokning eller intresse
Du bokar din plats på seglingen här på Stardust web nedan. När du bokat kontaktar skepparn dig för att bekräfta din plats. Därefter får du en bokningsbekräftelse. Är du intresserad av att segla med Stardust men ännu inte bestämt dig för vilken segling som passar dig bäst. Då bokar du en intresseanmälan genom Stardust intresseformulär som du hittar på flera olika platser på Stardust web. Där fyller du i vad du är intresserad av så håller skepparn kontakt med dig fram till du bestämt dig.
Betalning bekräftar plats
Efter att du fått orderbekräftelsen på din bokning får du också en faktura på  seglingskostnaden. Denna seglingskostnad betalas i två delar. Den första delen då platsen ombord bokas, den andra delen en viss tid innan seglingen. Seglingarna är prissatta för att täcka kostnader, utan vinstmarginal. Detta innebär att alla som seglar på Stardust är med och delar på kostnaderna för att Stardust skall kunna genomföra seglingar med gästande besättning. Skulle det uppstå ett överskott från seglingarna vid årets slut så tillfaller det årets gästande besättningar i form av erbjudanden om mer segling. För detaljer se Stardust bokningsförfarande.