april, 2024

GenomfördFlyttadfri05aprAll Daysun07V14h - Utforska & Lära i Bohuslän. Seglarintyg ingår för de som vill.Göteborg - Smögen - Göteborg vecka 14 - 5900 sekFlyttad till helg vecka 16Typ:LÄRAOmråde:BOHUSLÄNTid:3 DAGAR - 50 MILPris:5.900 sek

Rutt Bohuslän

Tid

april 5 (Friday) - 7 (Sunday) View in my time

Eventdetaljer

En segling för dig som vill utforska skärgård, människor, kultur och natur samtidigt som du seglar i Bohuslän. Ofta med fokus på lärande runt segling och navigation för de deltagare som vill.

 

—-

 

Boka plats

// 3 dagar (fre-sön) // 50M // v14hXPLR //

Går inte längre att boka.

Information

Lära Kust - LERN

Lära och utforska
Denna LERN segling fokuserar på lärande och utforskning under segling längs kust. Vi seglar med fokus på att lära men kombinerar det också med att utforska natur och kustsamhällen. Under seglingen lär vi båthantering, både under segel och för motor. När vi kan seglar vi in och ut ur hamn och övar bland annat man överbord. Vi tränar navigering både med och utan elektroniska hjälpmedel och vi seglar både i dagsljus och i mörker, inomskärs och utomskärs. Det är segling och utforskning med stort fokus på lärande som du skall uppskatta då du väljer denna seglingen.
Tidigare båtvana
Det behövs ingen tidigare båtvana för att uppskatta denna seglingen. Men man bör ha en vilja att lära och vara aktiv i segling och navigation. Men även de med mycket stor erfarenhet har möjlighet att lära under denna seglingen. Seglingen kan till exempel kopplas till examen Master of yacht eller Utsjöskepparintyg. Deltagare på den högre nivån får öva på att förbereda, planera och leda denna typ av segling. Det finns alltså möjlighet att lära på varje deltagares egen nivå och ambition.
Teoretisk examen & praktiska intyg
Seglingen kan formas som övning för att koppla teoretiska examen så som förarintyg, kustskepparintyg, eller master of yacht till praktiska sammanhang. Förutom handfasta praktisk kunskaper så kan dessa övningar också ge intyg så som segelintyg och radarintyg samt sjömil som krävs för att kunna ta en Yacht Master / Master of Yacht. Seglar du 10 dagar eller mer på Stardust under en säsong så ingår det också en teoretisk kurs i land om du vill. Kursen är på en helg och ger dig förarintyg eller kustskepparintyg.

Planering och bokning

Segling 3 dagar helg

Antal dagar
3 dagar fredag till Söndag. Deltagarna skall kunna arbeta fredagen innan de anländer och kunna vara tillbaka på arbete måndag morgon om man önskar det.
Påmönstring
Fredag klockan 18:00. Plats enligt överenskommelse.
Avmönstring
Söndag, tid anpassad efter deltagare och aktuell segling, oftast mellan kl: 18:00 -21:00. Plats enligt överenskommelse
Delar på kostnader
De som seglar på Stardust delar på alla kostnader. Utöver de fasta kostnaderna som betalas genom seglingsavgiften innan seglingen så delar besättningen på kostnader för mat, bunker och hamnavgifter under seglingen. Dessa kostnader delas mellan deltagarna ombord och betalas genom skeppskassa.
Deltar som besättning
Alla ombord deltar som besättning. Det innebär att alla delar på alla uppgifter ombord så som navigering, segling, matlagning osv, allt utifrån varje deltagares egen kapacitet. Innan avmönstring hjälps alla åt med att städa båten, rengöra däck och skrovsidor samt ibland genomföra mindre reparationer inför nästa segling.
Bokning eller intresse
Du bokar din plats på seglingen här på Stardust web nedan. När du bokat kontaktar skepparn dig för att bekräfta din plats. Därefter får du en bokningsbekräftelse. Är du intresserad av att segla med Stardust men ännu inte bestämt dig för vilken segling som passar dig bäst. Då bokar du en intresseanmälan genom Stardust intresseformulär som du hittar på flera olika platser på Stardust web. Där fyller du i vad du är intresserad av så håller skepparn kontakt med dig fram till du bestämt dig.
Betalning bekräftar plats
Efter att du fått orderbekräftelsen på din bokning får du också en faktura på  seglingskostnaden. Denna seglingskostnad betalas i två delar. Den första delen då platsen ombord bokas, den andra delen en viss tid innan seglingen. Seglingarna är prissatta för att täcka kostnader, utan vinstmarginal. Detta innebär att alla som seglar på Stardust är med och delar på kostnaderna för att Stardust skall kunna genomföra seglingar med gästande besättning. Skulle det uppstå ett överskott från seglingarna vid årets slut så tillfaller det årets gästande besättningar i form av erbjudanden om mer segling. För detaljer se Stardust bokningsförfarande.

Boka på väntelista eller anmäl intresse