august, 2024

fri09aug(aug 9)18:00sun18(aug 18)18:00Utforska Skottland, Segla vandra och utforska natur på Isle of Skye och Yttre Hebriderna.Mallaig – Portree – Stornoway – South Uist – Rum – Mallaig Typ:UTFORSKAOmråde:SKOTTLANDTid:10 DAGAR - 300 MILPris:16.900 sek

Tid

9 (Friday) 18:00 - 18 (Sunday) 18:00 View in my time

Eventdetaljer

En segling för dig som vill utforska öar, människor, kultur och natur samtidigt som du seglar i Skottland.

Det är lika mycket en naturupplevelse som en seglingsupplevelse. Ofta med fokus på lärande runt segling och navigation för de deltagare som vill.

Under denna seglingen utforskar vi de sägenomspunna öarna på Skottska västkusten. Isle of Skye, Mull och Yttre Hebriderna.

Boka plats

10 dagar // 350M // 16900 sek // v32vXPLR //

Pris 16.900 kr

Välj antal platser? -1 +

Totalpris 16.900 kr

Information

Utforska - XPLR

Segling och utforskning av natur
Denna XPLR-seglingar fokuserar på att utforska natur och nya platser samt möta nya människor. Det är lika mycket en naturupplevelse som seglingsupplevelse. Ibland kombinerar vi seglingen med andra aktiviteter så som t.ex. vandring, kajak, snorkling och jolle-expeditioner. Det är segling, upptäckarglädje och själva utforskandet som du skall värdesätta då du väljer denna seglingen.
Lärande om du vill
Det behövs ingen tidigare erfarenhet från segling eller båt för att vara med på denna segling. Men även du som har lång erfarenhet av segling kommer ha stor behållning av den. För de som vill finns möjligheten att lära på varje deltagares egen nivå och ambition.
Koppla teori och praktik
Seglingen kan formas som övning för att koppla teoretisk examen så som förarintyg, kustskepparintyg, utsjöskepparintyg eller master of yachts till praktiska sammanhang. Sådana övningar bokas och planeras i god tid innan seglingen startar och utifrån varje deltagarens erfarenhet. Dessa övningar ger deltagaren praktiska intyg så som segelintyg 1, 2, 3 samt radar och sjömil som krävs för en att kunna ta en Yacht Master / Master of Yacht

Planering och bokning

Segling 10 dagar två helger

Antal dagar
10 dagar fredag till Söndag. Deltagarna skall kunna arbeta fredagen innan de anländer och kunna vara tillbaka på arbete måndag morgon om man önskar det. Man får alltså tio seglingsdagar om man tar fem semesterdagar. För de som vill kan perioden förlängas till 13 dagar.
Påmönstring
Fredag klockan 18:00. Plats enligt överenskommelse.
Avmönstring
Söndag, tid anpassad efter deltagare och aktuell segling, oftast mellan kl: 18:00 -21:00. Plats enligt överenskommelse.
Stanna flera dagar
Under vissa perioder kan de som vill stanna ombord även måndag till onsdag efter genomförd segling. Under dessa dagar ligger Stardust still. Besättningen har möjlighet att utforska platsen och skepparen arbetar delvis med underhåll av båten delvis med att skriva, fota, filma reportage om platsen. Bokning av extra dagar ombord bör ske då seglingen bokas.
Delar på kostnader
De som seglar på Stardust delar på alla kostnader. Utöver de fasta kostnaderna som betalas genom seglingsavgiften innan seglingen så delar besättningen på kostnader för mat, bunker och hamnavgifter under seglingen. Dessa kostnader delas mellan deltagarna ombord och betalas genom skeppskassa.
Deltar som besättning
Alla ombord deltar som besättning. Det innebär att alla delar på alla uppgifter ombord så som navigering, segling, matlagning osv, allt utifrån varje deltagares egen kapacitet. Innan avmönstring hjälps alla åt med att städa båten, rengöra däck och skrovsidor samt ibland genomföra mindre reparationer inför nästa segling.
Bokning eller intresse
Du bokar din plats på seglingen här på Stardust web nedan. När du bokat kontaktar skepparn dig för att bekräfta din plats. Därefter får du en bokningsbekräftelse. Är du intresserad av att segla med Stardust men ännu inte bestämt dig för vilken segling som passar dig bäst. Då bokar du en intresseanmälan genom Stardust intresseformulär som du hittar på flera olika platser på Stardust web. Där fyller du i vad du är intresserad av så håller skepparn kontakt med dig fram till du bestämt dig.
Betalning bekräftar plats
Efter att du fått orderbekräftelsen på din bokning får du också en faktura på  seglingskostnaden. Denna seglingskostnad betalas i två delar. Den första delen då platsen ombord bokas, den andra delen en viss tid innan seglingen. Seglingarna är prissatta för att täcka kostnader, utan vinstmarginal. Detta innebär att alla som seglar på Stardust är med och delar på kostnaderna för att Stardust skall kunna genomföra seglingar med gästande besättning. Skulle det uppstå ett överskott från seglingarna vid årets slut så tillfaller det årets gästande besättningar i form av erbjudanden om mer segling. För detaljer se Stardust bokningsförfarande.